Biodana evenementen  

Op deze pagina vind je evenementen die de docenten en gastdocenten van Friday Night Feeling Good organiseren. 


Verdiepingsdag: DE KRACHT VAN ONTWAKEN

Op zondag 2 juni 2024 organiseert Minco Ruiter zijn 2e verdiepingsdag voor mensen met biodanza ervaring in Weesp.
De kracht van ontwaken. Laat zien wie je ook bent!
Een logisch gevolg op mijn eerste verdiepings-dag, Stap uit de schaduw! is het vermogen om te groeien. Jezelf langzaam maar zeker In de wereld te zetten. Steeds een stapje verder.
In deze verdiepingsdag voor mensen met biodanza ervaring, mogen we dansen met ons oneindige potentieel. Een potentieel dat echter niet altijd vanzelf naar buiten komt. Het vraagt vertrouwen, inbedding, aanmoediging.
Kom maar nog meer tevoorschijn, je mag er zijn!
We groeien cyclisch, nooit in een rechte lijn, maar spiraalsgewijs; terug naar de bron en weer omhoog. Net als in de natuur.
Het is lente. Volop Lente. De natuur is ontwaakt, komt tot wasdom, is zichtbaar, overal, veelkleurig!
Wil jij ook zo ontwaken? Zichtbaar zijn. Veel-kleurig. Steeds een stapje meer van jezelf?


Datum: 2 juni 2024
Tijd: 11.00-18.00
Adres: Papelaan 126 Weesp
Kosten: € 65,00


Aanmelding via http://debeweging.in

biodanzafeest:  LAST DANCE

Friday Night Feeling Good meets team Biodanzafeesten. Op Friday Night 12 juli geven wij samen een knallend eindfeest: LAST DANCE.
Samen met Miranda van Keulen is het team van de biodanzafeesten 'van vroeger' uitgenodigd om niet alleen het seizoen af te sluiten maar ook, en vooral, samen met de biodanza community afscheid te nemen van de voormalige biodanzafabriek. Het gaat namelijk echt gebeuren: de biodanzafabriek wordt deze zomer gesloten voor de sloop.
Verschrikkelijk maar waar.
Velen van jullie zullen zich de feesten nog herinneren. Themafeesten met een ludieke en vaak hilarische entree, een korte vivencia en daarna eindeloos vrij dansen met een DJ, lekker eten, drinken en elkaar ontmoeten.
Wat een mooie herinneringen hebben wij hieraan.
We gaan het nog één keer beleven!
Op 12 juli dus LAST DANCE in de voormalige biodanzafabriek: Zet hem alvast in je agenda en want dit wil je echt niet missen!

19.00 zaal open
20.00-22.00: vivencia met Minco, Vera en Miranda
22.00- 00,00 vrij dansen met DJ

Entree: €25,00 inclusief drankjes en hapjes (ex. kosten Hipsy. Gekochte kaartjes kunnen worden doorgegeven maar worden niet gerestitueerd))

Zorg dat je op tijd bent, want er zijn beperkt aantal kaarten te koop!


Dans en kampeer 6-daagse in de natuur:

RETURN TO NATURE

 22 t/m 27 juli 2024 in Milanga, Noord Frankrijk.

Verlang je naar verbinding en verdieping met jouw natuurlijke vrouw-zijn. Samen met andere vrouwen te dansen, te delen en op te laden. Het leven te eren en te vieren? Wij nemen je graag mee naar een magische plek in Noord Frankrijk buiten in de natuur. In deze 6 daagse zal de dans de organische verbinding zijn en hier omheen laten we het programma in een organische flow ontvouwen. Tussen de tijd van zijn, heerlijk eten en dansen, zijn er ceremonise van cacao en stembevrijding. Ook bieden we een "nature quest" aan en nodigen we je uit voor co-creatie. We maken graag ruimte voor elkaars wijsheid en talenten. 

Docenten: Yvonne Schop, Vera Reijns en gast docenten Leonoor Pronk, Titia Bloemhof.

https://www.biodanzavooriedereen.nl/return-to-nature/


Dansdag met Marleen van Koeveringe:  

LOVE IS THE ANSWER

26 mei in Bergen (NH) Wij bestaan dankzij elkaar en de liefde. Rolando Toro zegt: De energie van het leven circuleert in ons en in de natuur als een stroom. Wij mensen blokkeren deze stroom; we proberen geïsoleerd te blijven. Maar in werkelijkheid zijn we verbonden door een subtiele telepathische intelligentie waarvan de aard liefde is en waarmee we onszelf kunnen openen of sluiten. We zijn geen geïsoleerde wezens; we nemen deel aan de verenigende beweging van de kosmos.

Liefde is het enige antwoord op alles. Zonder liefde zouden wij niet bestaan en zonder liefde kunnen wij ook niet leven. Het leven transformeren in liefde, daar gaat onze levensdans over. Telkens ben ik weer diep geraakt door de enorme wijsheid, die Rolando Toro had, onze grondlegger, een visionair, die zijn tijd ver vooruit was en het systeem Biodanza ontwikkelde. Een heropvoeding in liefde.....
Maar wat voor een liefde, hoe dan??
Dan laat ik mij inspireren door de liefde van moeder aarde, oerliefde, onpersoonlijke liefde. Liefde voor alles wat leeft.
Programma en inhoud
De mythe van Osiris toont hoe wij het pad van hem lopen. Deze dag neem ik ons mee aan de hand van deze mythe, waarin zijn jaloerse broer Set Osiris verscheurde en zijn lichaam in stukken hakte. Zijn lichaamsdelen werden langs de rivier de Nijl verspreid.
Momenteel kunnen wij ons ook erg verscheurd voelen. In onszelf en ook is de enorme verscheurdheid van de wereld vaak zo voelbaar in het veld waarin wij nu leven. Wij komen uit de eenheid, dalen af in de wereld van de dualiteit, vereenzelvigen ons daarmee ( Osiris in de kist = de geest in het lichaam) en raken steeds meer verwijderd van ons ware zelf. Isis (de ziel, de liefde) zoekt al zijn delen weer bij elkaar en met haar onvoorwaardelijke liefde en magische kracht verricht zij het wonder van de heelheid en maakt Osiris weer heel.
Hij ervaart dan weer heelheid in zichzelf ipv afgescheidenheid.
Wat kan ik ook naar heelheid verlangen ipv me soms zo afgescheiden te voelen. Heb jij dat ook?
Ik probeer de vivencia en de lijn van de dag, te verbinden met ons dagelijks leven en met de tijd van vandaag de dag.


Deelname en Aanmelding
Prijs voor deze dag € 65,00, voor de dansers uit mijn eigen groepen: € 55,00. Als de financën een probleem zijn, overleg dan even. Biodanza ervaring is gewenst Bij vragen of twijfel kun je contact met mij zoeken. Aanmelding: mailtje naar: marleenvankoeveringe@gmail.com EN het bedrag overmaken naar: NL 44 INGB 0004172459 tnv M.A. van Koeveringe ovv Dansdag 26 mei plus jouw naam, Tel bereikbaar: 0620618971

Verdiepings 5-daagse: de 4 elementen 

DE NATUUR IN JOU

6 t/m 10 oktober 2024  Centrum Savita: In der Burbecke 15, 59955 Winterberg-Niederfeld, Duitsland.  

Een vijf daagse verdiepende biodanza-reis door onze natuur. We verblijven op een prachtige plek omringd door glooiende bergen en bossen. We maken gebruik van de natuur in ons en buiten ons. Biodanza is de rode draad en we trekken het breder door op een creatieve manier onze natuurlijke talenten tot uiting te laten komen. We leggen de link met jouw dagelijks leven en hoe de elementen aarde, vuur, lucth en water hier een rol in spelen (en versterkt kunnen worden).

Dans mee met Vera Reijns en Nathalia Liem. Meer informatie en opgeven :

https://www.biodanzavooriedereen.nl/de-natuur-in-jou/


Vakantie Biodanza  in Preau

STEMBEVRIJDING EN BIODANZA

 Twee vakantieweken op een prachtige plek, waar je met dans en stem nieuwe inspiratie kun opdoen, om je leven ruimer, voller en kleurrijker te (be-)leven. ervaar hoe Biodana en stembevrijding zowel je lichaam, je hart als je ziel in beweging brengen. 

27 juli-3 aug: Biodanza voor ervaren dansers: Renee Mars en Margriet Kaptein

10-17 augustus: stembevrijding en biodanza: Diete Sybesma en Renee Mars 

informatie: https://reneemars.nl      https://jouwvrijelied.nl

aanmelden: diete.sybesma@hotmail.com of info@reneemars.nl


E-mailen
Map
Info