Minco Ruiter
In 2012 is Biodanza op mijn pad gekomen en ik was meteen verkocht! Wat een bevrijdende en liefdevolle sfeer! Ik kon verdwijnen in de muziek, in de bewegingen die vanzelf ontstonden en in het intieme contact. Tegelijkertijd voelde ik me op en top alive and kicking. Biodanza heeft mij veel gebracht, vooral ook door de biodanza-opleiding die ik meteen in 2012 maar ben gaan doen. Ik bezit steeds meer levenskracht, creativiteit, aarding, gevoel van mogelijkheden, lichaamsbesef en plezier. Ja, juist dat plezierige, ontwapenende is voor veel mensen de laagdrempelige ‘poort naar binnen’, voor mij ook. Dat maakt de FridayNight FeelingGood ook zo aantrekkelijk. Verdiepender dan een gewoon feest; de vivencia staat centraal, maar toegankelijker dan een weekles. Iedereen is welkom! 

Elke donderdagavond vanaf 19:30 geef ik les in Amsterdam Noord, Buurtkamer Kadoelen, een prachtige ovale grote zaal. Zie voor meer informatie: https://debeweging.in/ Opgeven kan via biodanza@debeweging.in
Daarnaast geef ik vorm aan biodanza met mannen, een uniek en fijnzinnig project bestaande uit verdiepingsweekenden en ontmoeting en integratiedagen. De weekenden worden verzorgd door de meertalige Portugees Evandro Oliveira. De dagen geef ik samen met Richard Loohuis en Arnold van Westerhoven. Zie voor meer informatie: https://mannenbiodanza.debeweging.in/

Vera Reijns 

In een "onderzoeksreis" naar een passie in mijn leven vond ik in 2008 Biodanza. Dit was zonder enige twijfel een geweldige verrijking in mijn leven. Het echt samen wat beleven, en de harmonie/rust in mezelf terugvinden waren en zijn voor mij heel belangrijk. Het bracht ook nog nieuwe vrienden en bovendien was ik heel nieuwsgierig er meer van te weten. Dus in 2009 ben ik begonnen met de opleiding tot facilitator. In 2015 ben ik afgestudeerd en inmiddels heb ik verschillende specialisaties gevolgd, en verder opgeleid tot didactisch docent. Mijn enthousiasme voor Biodanza is in die tijd alleen maar gegroeid.
Het doorgeven van "levenswijsheid" en dat wat het leven de moeite waard maakt om te leven, inclusief mijn eigen ontwikkeling, maakt dat ik nog steeds met passie dans en mijn enthousiasme, kennis en ervaring graag wil doorgeven. Het is niet alleen de verdieping, maar ook het plezier, het gevoel van levend te zijn en weer harmonie/balans te voelen wat ik zo fijn vind aan biodanza en  om dat samen met anderen te beleven. En dat is nou precies de bedoeling van Friday Night Feeling Good.

Https://biodanzavooriedereen.nl/

Opgeven voor de weekgroep op dinsdagavond in de vm Biodanzafabriek: vera.reijns@biodanza.nl

Eva Kaptein

De eerste keer dat ik in contact kwam met Biodanza durfde me nauwelijks te bewegen en vond het maar raar, klef en ongemakkelijk. 'Dit is dus goed voor me', dacht ik. 'Hier ga ik maar eens mee door.' In de loop van de jaren heb ik in verschillende weekgroepen gedanst, waaronder ook bij Vera. Biodanza heeft me (opnieuw) geopend en me geleerd in contact te zijn met mijn eigen lichaam, mijn grenzen, behoeften en die van anderen. Het speelse plezier van Biodanza past bij het speelse en creatieve kind in mij. 

Biodanza heeft mij mede geïnspireerd om mijn eigen dans -coachingsmethode Flowdans te maken. Ik heb een paar jaar met heel veel plezier met kinderen en volwassenen gedanst. Nu ben ik vooral werkzaam als kwaliteitscoordinator op een basisschool. 

Als mede organisator van Friday Night Feeling Good draag ik graag mijn steentje bij om zoveel mogelijk mensen de rijkdommen van Biodanza te laten ervaren op een laagdrempelige manier. Niet als Biodanzadocent, maar als website maker, promotiemaker, samendoener, fruitsnijder, thee klaarzetter, danser en vriendin. Feels Good!

E-mailen
Map
Info